Τα superfoods είναι πολύ καλοί μας φίλοι, και γι’ αυτό προσπαθούμε να τα χρησιμοποιούμε σε όσο περισσότερα πιάτα μας γίνεται. Πόσο μάλλον αν ανακαλύπτουμε συνταγές όπως οι παρακάτω, που συνδυάζουν τεράστια διατροφική αξία με εκπληκτική γεύση. Και σας τις παρουσιάζουμε για να τις δοκιμάσετε κι εσείς…

Κούπες radicchio με κοτόπουλο

268 θερμίδες/μερίδα

Θα χρειαστούμε:

2 κούπες στήθος κοτόπουλο, μαγειρεμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 κούπα καρότα, κομμένα σε μικρά κομμάτια

1/3 κούπας σέλερι, σε λεπτές φέτες

1/3 κούπας μαγιονέζα light με ελαιόλαδο

¼ κούπας λιωμένο κρεμμύδι

2 κ.σ. φρέσκο εστραγκόν

1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

Πιπέρι

8 μεγάλα φύλλα από μαρούλι radicchio

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μαρουλόφυλλα σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε μέσα στα φύλλα.

Smoothie με blueberries, μάνγκο και τζίντζερ

237 θερμίδες/μερίδα

Θα χρειαστούμε:

3 κούπες κατεψυγμένα blueberries

2 κούπες μάνγκο, κομμένο

2 κούπες χυμό μούρων

1 κούπα γιαούρτι

½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

2 κ.σ. λιναρόσπορο κοπανισμένο

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι το smoothie μας να είναι έτοιμο. Αν είναι υπερβολικά πηχτό, το αραιώνουμε με λίγο παγωμένο νερό.

Σαλάτα με σπανάκι, αυγό και κατσικίσιο τυρί

273 θερμίδες/μερίδα

Θα χρειαστούμε:

2 κ.σ. μηλόξυδο

1 ½ κ.σ. λιωμένο κρεμμύδι

½ κ.γ. μουστάρδα Dijon

Αλατοπίπερο

4 κ.σ. ελαιόλαδο, χωρισμένες

4 μεγάλα αυγά

Μία συσκευασία φύλλα baby σπανάκι

½ κούπα κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο

½ κούπα φρέσκα blueberries

Κολοκυθόσποροι για γαρνιτούρα

Σε ένα μπολ, βάζουμε κρεμμύδι και ξύδι, και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε μουστάρδα, πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μεσαία φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και μαγειρεύουμε τα αυγά. Χωρίζουμε το σπανάκι σε τέσσερα πιάτα. Προσθέτουμε από πάνω από ένα αυγό, 2 κ.σ. τυρί, 2 κ.σ. blueberries και κολοκυθόσπορο, και γαρνίρουμε με την βινεγκρέτ.

Σάντουιτς με καπνιστό σολομό

193 θερμίδες/μερίδα

Θα χρειαστούμε:

½ κούπα τυρί κρέμα

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

4 φρυγανισμένες φέτες πολύσπορο ψωμί

1 κούπα αγγούρι σε λεπτές φέτες

1 ½ κούπα καπνιστός σολομός σε λεπτές φέτες

Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε το τυρί κρέμα με το ξύσμα λεμονιού, και απλώστε το μείγμα στο ψωμί. Προσθέστε από πάνω το αγγούρι, και έπειτα τον σολομό. Ρίξτε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία